رئیس اتحادیه املاك خبر داد
معاملات مسكن در اسفند گرم تر از بهمن بود
ارتباط با مشتری: برمبنای اعلام رئیس اتحادیه مشاوران املاك، معاملات مسكن در اسفندماه ۱۳۹۷ نسبت به زمان مشابه سال قبل در كل كشور و شهر تهران به ترتیب ۲۶ درصد افزایش و هفت درصد كاهش داشته است؛ با این وجود تعداد قراردادها به ترتیب ۲۴ و ۳۳ درصد نسبت به بهمن ماه افزایش نشان داده است.
مصطفی قلی خسروی در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: در اسفندماه سال ۱۳۹۷ بالغ بر ۶۹ هزار و ۱۴۰ مورد خرید و فروش ملك در كل كشور انجام شده كه نسبت به ماه پیش از آن ۲۴ درصد و نسبت به زمان مشابه سال پیش از آن ۲۶ درصد افزایش نشان داده است. در ماه یاد شده هم چنین ۳۵ هزار و ۲۳۳ قرارداد اجاره در كل كشور به امضا رسیده كه نسبت به بهمن ماه ۱۳۹۷ بالغ بر ۱۰ درصد و نسبت به اسفندماه سال پیش از آن ۱۲ درصد كاهش یافته است.
وی ادامه داد: در شهر تهران باز ۱۴ هزار و ۴۹۴ مورد خرید و فروش مسكن طی اسفندماه ۱۳۹۷ صورت گرفته كه نسبت به بهمن ماه ۳۳ درصد افزایش و نسبت به اسفندماه ۱۳۹۶ بالغ بر ۷ درصد كاهش نشان داده است. هم چنین در اسفندماه ۱۳۹۷ شاهد امضای ۱۰ هزار و ۵۲۴ مورد قرارداد اجاره بودیم كه نسبت به ماه قبل ۹ درصد و نسبت به ماه مشابه سال پیش از آن ۱۸ درصد كاهش یافته است.
رئیس اتحادیه مشاوران املاك با بیان این كه خوشبختانه بازار خرید و فروش مسكن در اسفندماه مقداری گرم شد، اشاره كرد: سرمایه گذاری در املاك نسبت به طلا و ارز مزیت دارد؛ چونكه مسكن، كالایی مطمئن شمرده می شود و سپس نوسانات اقتصادی با نرخ تورم در حالت توازن قرار می گیرد. از طرف دیگر با عنایت به پیشران بودن بخش مسكن، افزایش معاملات در این بخش به ایجاد اشتغال منجر می شود اما بازارهای ارز و طلا چنین خصوصیتی ندارند.
قیمت مسكن همتراز با نرخ تورم خواهد بود
خسروی درباره پیش بینی از بازار مسكن در سال ۱۳۹۸ اظهار داشت: با عنایت به رشد بیش از اندازه قیمت ها در سال گذشته، امسال قیمت مسكن حدود نرخ تورم و حتی پایین تر قرار می گیرد.
وی اشاره كرد: زمانی كه در سال ۱۳۹۱ یك بار قیمت ارز بالا رفت قیمت ملك هم مانند سایر كالاها سه برابر شد. بعد كه قیمت دلار به ۴.۰۰۰ تومان رسید شاهد ثبات بازار مسكن بودیم كه تا پنج سال ادامه یافت. مجدداً در سال ۱۳۹۷ پرش قیمت ارز و كاهش ساخت و ساز، اثر خودرا در بازار مسكن گذاشت. بدین سبب كلید ایجاد تعادل در بازار مسكن، تناسب بین عرضه و تقاضا است.
بگفته خسروی، برنامه راه اندازی ۴۰۰ هزار واحد مسكونی كه از طرف وزیر راه و شهرسازی اعلام شده، از دو جنبه اشتغال و گردش مالی اهمیت دارد؛ برای اینكه ۱۷۴ شغل كلیدی به بازار مسكن وابسته است و هرچه معاملات بالاتر برود به رونق اقتصاد منجر می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب