شرایط اشتغال اتباع خارجی در ایران
به گزارش ارتباط با مشتری، رئیس اتاق اصناف ایران اظهار داشت: استعلام پروانه کار اتباع خارجی در درگاه ملی مجوزهای کشور، باید همزمان با احراز صلاحیت هویت متقاضی از سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی صورت گیرد.
به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از مهر، مجتبی صفایی رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به اینکه مبحث اشتغال اتباع خارجی در مبحث سوم از فصل پنجم قانون کار یاد شده قرار گرفته است، بیان نمود: «اتباع خارجی نمی توانند در ایران مشغول به کار شوند؛ مگر آن که روادید ورود با حق کار معین داشته و پروانه کار دریافت نمایند.» بنابراین، اشتغال به کار افراد خارجی ساکن ایران، شامل دو شرط اساسی است، اول؛ داشتن مدرک اقامتی با حق کار مشخص و دوم؛ دریافت پروانه کار.
وی اضافه کرد: در این خصوص مستند به ماده ۱۲۱ قانون کار، وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی با رعایت شرایط مصرح در این ماده، با صدور روادید با حق کار مشخص برای شهروندان بیگانه موافقت و پروانه کار صادر خواهد نمود. این پروانه کار اتباع خارجی، حداکثر برای مدت یک سال صادر یا تمدید و یا تجدید می شود. این امر، به این مفهوم است که بعد از گذشت یک سال، پروانه کار تبعه خارجی فاقد اعتبار تلقی شده و وی می بایست به منظور تمدید آن اقدام نماید.
صفایی افزود: از طرفی بر مبنای بند (۵) ردیف (الف) ماده (۳) آیین نامه اجرایی ماده (۱۲) قانون نظام صنفی، یکی از شرایط صدور پروانه کسب برای اتباع خارجی، گذرنامه و پروانه کار اتباع خارجی است. از سوی دیگر با یکسان سازی و تسهیل شرایط و ضوابط صدور و تمدید پروانه کسب، بر مبنای قانون اصلاح مواد یک و ۷ قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ و قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، شرط مذکور در کاربرگ های پروانه کسب در درگاه ملی مجوزهای کشور بارگذاری شده و متقاضیان اتباع بعد از ثبت نام در درگاه ملی مجوزها و استعلامات هویتی برای ادامه فرایند و دریافت پروانه کسب به سامانه نوین اصناف ارجاع داده می شوند.
رئیس اتاق اصناف ایران خاطرنشان کرد: باآنکه صدور و تمدید پروانه کسب در سامانه نوین اصناف متضمن برخی استعلامات جهت تأیید از دستگاههای مختلف است اما تابحال ساز و کاری جهت سنجش اصالت پروانه کار در سامانه نوین اصناف، تعبیه نشده است و بیم آن می رود خیلی از پروانه های کسب صادره برای اتباع خارجی بدون وجود شرایط قانونی باشد. بنابراین احتیاج به تدبیر جدی به منظور جلوگیری از تبعات بعدی اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی دارد.
صفایی تصریح کرد: بنابراین ضروری است استعلام پروانه کار اتباع خارجی در درگاه ملی مجوزهای کشور، همزمان با احراز صلاحیت هویت متقاضی از سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی صورت گیرد و در این خصوص انتظار می رود که متولیان امر همکاری لازم در رفع این نقص را داشته باشند.
منبع: ارتباط با مشتری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب