ارتباط با مشتری: شستشو و نظافت فرش دارای اهمیت ویژه ای بوده و رعایت اصول و قواعد خاص آن باعث می شود تا انواع فرش، به خصوص فرش های دستبافت كیفیت اولیه و خصوصیات ظاهری و ساختاری خود را حفظ نمایند.
شستشو و نظافت فرش
شستشو و نظافت فرش دارای اهمیت ویژه ای بوده و رعایت اصول و قواعد خاص آن باعث می شود تا انواع فرش، به خصوص فرش های دستبافت کیفیت اولیه و خصوصیات ظاهری و ساختاری خود را حفظ نمایند. شستشوی فرش با توجه به جنس آن و اینکه از چه تار و پودی ساخته شده باشد متفاوت است.
در شستشوی فرش، چیزی که قابل اهمیت می باشد در ابتدا ارتقای کیفیت و در مرحله دوم زدودن کثافات و آلودگی هایی است که طی سالیان متمادی بر آن نشسته است. بنابراین انجام غبارگیری قبل از شستشو امر مهمی می باشد. غبارگیری فرش به دو روش انجام می شود:
۱- غبارگیری معمولی: در غبارگیری معمولی فرش را می تکانند و یا با چوب بر پشت آن میکوبند تا گرد و خاک آن خارج شود و سپس با جارویی زبر آن را می روبند. این کار نباید سبب گسیختگی تار و پود فرش و قالی شود و به بافت آن لطمه زند. یکی از کارهای نادرست در تمیز کردن فرش، کوبیدن آن بر زمین می باشد.
۲- غبارگیری مکانیکی: این نوع از غبارگیری در کارخانجات، بسته به کیفیت فرش انجام می شود و در منزل امکان پذیر نمی باشد. فرش هایی که دارای گرد و غبار هستند، قبل از شستشو حتما باید غبارگیری شوند، تا در هنگام شستشو گرد و غبار در ته گره فرش باقی نماند زیرا این امر سبب پوسیدگی فرش می گردد.
لازم به ذکر است که با توجه به استفاده از جاروبرقی در جوامع امروزی، گرد و غبار چندانی درون فرش باقی نمی ماند که نیازی به غبارگیری داشته باشد.
انواع شیوه های قالیشویی
1- قالیشویی سنتی: در شستشوی فرش به روش سنتی، از دستگاه های قدیمی و دستی مثل دستگاه شلاق زن استفاده می شود و فرآیند خشک کردن نیز بوسیله دستگاه خشک کن با درب و بدون درب صورت می گیرد.
2- قالیشویی با دستگاه های نیمه اتوماتیک(نیمه مکانیزه): در این دسته از قالیشویی ها، با توجه به سرمایه اندکی که موجود است، شستشوی فرش بیشتر به صورت دستی انجام می شود و جهت تسریع شستشو، از خشک کن و آبگیرهای قوی ای که مقرون به صرفه باشند استفاده میشود. برای شستشو از حداقل یک یا دو دستگاه پلیشر تک برس و دو برس استفاده می شود و از خشک کن لوله ای قوی و با کیفیت استفاده می کنند که باعث از بین بردن چین و چروک و همچنین زردی فرش می شود.
3- قالیشویی با دستگاه تمام اتوماتیک: کارخانه های این شیوه از قالیشویی در ایران بسیار اندک می باشند. تمام فرآیند فرش شویی توسط دستگاه صورت می گیرد. دستگاه هایی که در این روش استفاده می شود عبارتند از:
-
دستگاه آبگیر لوله ای(برای خشک کردن فرشهای با تراکم بالا)
-
دار اتومات(برای کارخانه هایی که فضای اندک ولی تعداد سفارش بالایی دارند)
-
دستگاه پرزگیر(برای استانهایی که بیشتر فرش ابریشمی و دستباف دارند)
-
دستگاه شستشوی مکانیزه میزی و دیسکی
-
دستگاه گردگیر(برای استانهای مرکزی و غربی و جنوبی که در معرض گرد و غبار بیشتری اند)
-
دستگاههای ریلی اتومات(اخیراً استفاده از آنها کاهش یافته زیرا سرعت فرآیند شستشو را خیلی کند میکند)
در قالی شویی مشهد شستشوی انواع فرش های ماشینی به بهترین شکل و با استفاده از ماشین آلات تمام اتوماتیک و خشک کن لوله ای جهت جلوگیری از چروک شدن فرش صورت می گیرد. باید توجه داشت که شستشوی فرش با استفاده از ماشین آلات غیر استاندارد می تواند خسارات جبران ناپذیری از قبیل پارگی، از دست رفتن خواب و تار و پود فرش شود.
مواد مورد استفاده جهت شستشوی فرش ماشینی در قالیشویی مشهد، به دو صورت می باشد، که شستشوی عادی با آب و پودر بوده و شستشوی اعلا با استفاده از پودرهای نانو و تخصصی صورت می گیرد.
شستشوی فرش دستبافت نیز در قالیشویی قدس مشهد با حساسیت بالایی انجام می شود. به دلیل تغییر رنگ انواع فرش دستبافت این شستشو یکی از مهم ترین مراحل شستشو در قالیشویی مشهد است و شستشو با استفاده از مواد درجه یک و ترکیب های مواد مختلف صورت می گیرد و فرش دستبافت بدون کوچکترین مشکل و ایراد احتمالی شستشو می شود. فرش دستبافت پس از شستشو و آبگیری با دستگاه مخصوص در فضای باز پهن شده و با استفاده از هوای آزاد خشک می شود و بدین ترتیب از ایجاد بوی نامطبوع در فرش جلوگیری خواهد شد. پس از خشک شدن کامل، فرش لول شده و به انتخاب مشتری کاور شده و تحویل می گردد. لذا می توان گفت این قالیشویی، بهترین قالیشویی مشهد می باشد.
جهت تماس با این قالیشویی در مشهد می توانید از طریق زیر اقدام نمایید:
شماره های تماس: 36628442 - 32121288 - 36099035 - 37242125 - 32794264 - 38421086 – 38716277
آدرس: بلوار کامیاب نبش کامیاب ۱۵ پلاک ۹۵