در گفت وگو با ارتباط با مشتری تاكید شد

عرضه مجانی سهام كارخانه ها به كارگران

عرضه مجانی سهام كارخانه ها به كارگران

یك فعال حوزه كار اعتقاد دارد با اختصاص درصدی از سهام كارخانه ها به كارگران قدرت خرید و انگیزه كار تقویت می شود و گشایش در وضع زندگی كارگران به وجود می آید.


حمید نجف در گفتگو با ایسنا، در ارزیابی واگذاری سهام کارخانه ها در بورس و تأثیر آن در وضع معیشت کارگران، اظهار نمود: اقداماتی که دولت به تازگی در بحث عرضه سهام کارخانه ها یا آزادسازی سهام عدالت انجام داده در جهت بالا بردن قدرت خرید و گشایش در وضع زندگی مردم و اقتصاد است. معتقدم واگذاری سهام نوعی گشایش است به شرط آنکه کارگران را شریک سود کارخانه بدانیم تا از نظر معیشتی، وضعیتشان بهبود یابد.
وی افزود: قبلا به علت فروش نفت می توانستیم نقایص اقتصاد یا تصمیم گیری ها را جبران نماییم ولی حالا ناچاریم برای پیشگیری از صدمه اقتصاد و حفظ قدرت خرید مردم اقدامات دیگری همچون سهامداری را در دستور کار قرار بدهیم.
این فعال حوزه کار خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که صرفنظر از بحث بورس و سهامداری باید مورد توجه قرار گیرد بحث بازبینی حقوق ها در نیمه دوم سال است. با عنایت به افزایش هزینه ها خصوصا افزایش وحشتناک قیمت اجناس برخی کارخانه ها همچون لبنیات، وضع معیشت طبقات کارگر و ضعیف جامعه به شدت صدمه پذیر شده است در حالیکه سود این افزایش به جیب کارفرمای کارخانه دار می رود بدون آنکه سهم کارگر از تورم محاسبه شود بنابراین در شش ماهه دوم سال باید به صورت ویژه برای افزایش حقوق ها چاره اندیشی و دستمزدها بازبینی شود.
نجف اظهار داشت: کشورهایی شب عید حقوق سال بعد را تعیین می کنند که در سال بیشتر از ۵ درصد تورم ندارند ولی ما از آغاز سال چند نوبت تورم را تجربه کردیم و اگر به بازیابی قدرت خرید کارگران توجه نکنیم چرخه تولید گرفتار مشکل می شود و زیان اصلی آنرا کارفرمایان می بینند.
ایشان در ادامه با اشاره به تاکید اصل ۴۴ بر سهامدار کردن کارگران در بنگاهها اظهار داشت: بر مبنای قانون قرار نیست سهام شرکتها و کارخانه ها فروخته و در جای دیگری هزینه شود بلکه هدف از واگذاریها، تبدیل سهام به سرمایه جدید و تزریق آن به بخش تولید و اقتصاد کشور است.
نجف تصریح کرد: اینکه ما سهام یک شرکت را در بورس عرضه نماییم و با پول آن بدهی ها و هزینه های جاری را بپردازیم درست نیست. سهام باید به سمت رشد و پویایی اقتصاد برود و در سال جهش تولید در جهت توسعه تولید و بهره وری کارخانه ها هزینه شود.
این فعال حوزه کار با این که اگر به دنبال واگذاری سهام کارخانه ها در بورس هستیم باید کارگران را بعنوان ذینفعان اصلی در نظر بگیریم، خاطرنشان کرد: انتظار ما این است در بحث واگذاری ها سهام مجانی به کارگران بدهند یا درصدی از سهام را با تخفیف در اختیار کارگران بگذارند که آنها هم در این حوزه مشارکت داشته باشند. با این کار هم گشایش در امور زندگی کارگران به وجود می آید و هم نوعی سرمایه گذاری بلندمدت برای آنها شکل می گیرد؛ از طرفی کارگران سهامدار کارخانه ای می شوند که در آن کار می کنند و انگیزه و عملکرد کاری آنها بالا می رود و رضایت شغلی افزایش می یابد.
او در آخر با اشاره به اینکه سود حاصل از عرضه سهام بنگاهها بخصوص کارخانه های دولتی در بورس نباید صرف هزینه های جاری شود، اظهار داشت: اگر این اتفاق بیفتد دارایی ها به مصرف روزانه می رسد و سرمایه های در اختیار دولت خود به خود از بین می رود ولی اگر واگذاری به نفع آن بنگاه یا کارخانه صورت گیرد، سود به چرخه تولید برمی گردد و به اقتصاد تزریق شود و در سیستم سرمایه گذاری که دولت می تواند انجام دهد وارد می شود.




منبع:

1399/05/22
12:16:25
5.0 / 5
2190
تگهای خبر: اقتصاد , تورم , تولید , جامعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
لینک دوستان ارتباط با مشتری
ارتباط با مشتری
hcrm.ir - تمامی حقوق سایت ارتباط با مشتری متعلق به hcrm است

ارتباط با مشتری

اصول مدیریت و ارتباط با مشتری