افزایش حدود دو برابری مستاجران از سال 85 تابحال

افزایش حدود دو برابری مستاجران از سال 85 تابحال

ارتباط با مشتری: تعداد خانوارهای اجاره نشین از سال 1385 تا آخرین برآوردهای مركز آمار با رشد 1.8 برابری به 7 میلیون و 250 هزار خانوار رسیده است؛ افزایش قیمت مسكن، تولید ناكافی مسكن، رشد مهاجرت به شهرها و توان پایین متقاضیان از مهمترین دلیلهای رشد تعداد خانوارهای اجاره نشین است.


به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از ایسنا، برمبنای آخرین اعلام مرکز آمار طی ۱۰ سال قبل جمعیت مستاجران با رشد حدود ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری روبه رو شده و سهم این گروه از ۲۵ درصد در سال ۱۳۸۵ به بیش از ۳۰ درصد در دهه ۹۰ رسیده است.
آخرین برآوردهای مرکز آمار نشان میدهد تعداد خانوارهای ساکن در واحدهای مسکونی ملکی در سال ۱۳۸۵ حدود ۱۱ میلیون خانوار بوده که با حدود ۳۰ درصد رشد به ۱۴ میلیون و ۲۵۰ هزار رسیده است. همین طور تعداد خانوارهای ساکن در واحدهای مسکونی اجاره ای در سال ۱۳۸۵ حدود ۳ میلیون و ۹۸۱ هزار خانوار بوده که با بیش از ۸۰ درصد رشد به ۷ میلیون و ۲۵۰ هزار خانوار رسیده است.
این آمار گویای آنست که سال ۱۳۸۵ بیش از ۷۰ درصد خانوارها در واحدهای مسکونی ملکی زندگی می کردند، ۲۵ درصد اجاره نشین بودند و ۵ درصد در سایر واحدها سکونت داشتند. اما در آخرین برآوردها واحدهای مسکونی ملکی به ۶۰ درصد نزول کرده و در مقابل سهم خانوارهای اجاره نشین از ۳۰ درصد عبور کرده است.
حدود ۱۰ درصد نیز در سایر واحد ها زندگی می کنند. مرکز آمار، تعریف خاصی از سایر واحدها ارائه نکرده است. اما بعضی کارشناسان می گویند که الان ۳۷ خانواده ها در ایران مستاجر هستند و این رقم در شهر تهران به حدود ۵۰ درصد می رسد.
افزایش مداوم قیمت مسکن، تولید ناکافی مسکن باتوجه به رشد جمعیت زوج های جوان، افزایش مهاجرت به شهرها و توان پایین متقاضیان مصرفی از مهمترین دلیلهای رشد تعداد خانوارهای اجاره نشین است. این در حالیست که اغلب خانواده های ایرانی به سکونت در واحدهای ملکی تمایل دارند اما عمده جوان ها توان خرید مسکن ندارند. بنا بر این وارد بازار اجاره می شوند که به فشار به بازار اجاره و افزایش قیمت ها می انجامد.
افزایش تا ۵۰ درصدی اجاره خانه در تهران
با وجود آنکه مرکز آمار، متوسط افزایش سالیانه اجاره بها در کشور در فصل زمستان ۱۳۹۸ را بیش از ۳۱.۶ درصد اعلام کرد، بررسی های میدانی حاکی از رشد حدود ۵۰ درصد و حتی بیشتر در شهر تهران دارد.
از طرف دیگر بر اساس گزارش های رسمی در کل کشور از زمستان ۱۳۹۶ تا زمستان سال قبل متوسط افزایش اجاره بها بین ۱۶.۸ درصد تا ۳۱.۶ درصد متغییر بوده است که کمترین آن مربوط به زمستان ۱۳۹۶ می شود.
بر طبق این گزارش، متوسط افزایش اجاره بها برای خانوارهای که تمدید قرارداد داشته اند، در سال ۱۳۹۷ به ۱۷.۲ درصد در بهار، ۲۶.۳ درصد در تابستان، ۲۵.۴ پاییز و در روندی کاهشی به ۲۱ درصد در زمستان می رسد. اما در سال ۱۳۹۸ اجاره بها افزایشی بوده و از ۲۷ درصد در بهار به ۲۷.۱ تابستان، ۳۱.۲ درصد پاییز و در نهایتا ۳۱.۶ درصد در زمستان می رسد.




منبع:

1399/03/18
21:48:20
5.0 / 5
2690
تگهای خبر: بازار , تولید , زندگی , قیمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
ارتباط با مشتری
hcrm.ir - تمامی حقوق سایت ارتباط با مشتری متعلق به hcrm است

ارتباط با مشتری

اصول مدیریت و ارتباط با مشتری