معاون وزیر تعاون مطرح كرد:
ضرورت واگذاری پروژه های نیمه تمام به تعاونی های دهیاری
ارتباط با مشتری: معاون وزیر تعاون با اشاره به نقش موثر تعاونی های دهیاری در توسعه روستایی، اظهار داشت: دولت می تواند بخشی از پروژه های نیمه تمام خویش را به این تعاونی ها واگذاری كند.
به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از مهر، حمید كلانتری درنخستین همایش نقش تعاونی های دهیاری در توسعه روستایی اظهار داشت: وظیفه نخست تعاونی های دهیاری توسعه روستایی با استفاده از فراهم كردن زیرساخت ها است. باید با فراهم كردن محیط مناسب و تامین آب آشامیدنی، مسكن، شبكه اینترنت، امكانات درمانی و بهداشتی، امكانات ورزشی و تفریحی و.. شرایط زندگی در روستا را تسهیل كرد.وی افزود: وظیفه دوم این تعاونی ها، اقتصاد روستاست. هر تعاونی باید با شناسایی استعدادهای منطقه ای، ظرفیت های توسعه روستا را مورد بهره وری قرار دهد و به توسعه منطقه ای بپردازد.این مقام مسوول با اشاره به اینكه باید به تعاونی های دهیاری آموزش های توسعه ای دهیم، اظهار داشت: هر تعاونی در هر روستا باید با كمك تسهیل گران توسعه و فعالان اقتصاد روستایی مورد آموزش قرا گیرد.كلانتری در ادامه با اشاره به بحث اشتغال روستایی، اظهار نمود: تعاونی های دهیاری موثرترین گروه برای جذب تسهیلات در بحث اشتغال روستایی هستند. همینطور میتوانند با استفاده از ظرفیت قانونی اجرای ماده ۲۶ برنامه ششم توسعه كه به دولت اجازه داده شده حدودا كلیه خدمات در حوزه های اجتماعی، ورزشی، ساخت و ساز و رفاهی را در اختیار تعاونی ها گذارد، استفاده كنند.به گفته وی از سویی دیگر بیش از ۷۰ هزار پروژه نیمه تمام در اختیار دولت قرار دارد كه دولت می تواند بخشی از این پروژه ها را به تعاونی های دهیاری واگذار كند.
كلانتری با اشاره به اینكه تعاونی های دهیاری می توانند تصدی گری دولت را عهده دار شوند، تصریح كرد: به هر حال دولت باید از كار افتصادی خارج شود و این مباحث را به نهادها و سازمان های مردم نهاد همچون تعاونی های دهیاری واگذار كند.ضابطه فروشی شهرداری ها، آفت شهرهادر ادامه این همایش، محمدرضا شاملو، با اشاره به اینكه ۲۲ میلیون نفر جمعیت در روستاها زندگی می كنند، اظهار نمود: متاسفانه آن طور كه باید و شاید به روستاهای كشور توجه نمی گردد كه این مساله باعث تولید چالش در این حوزه شده است. تغییر نگرش نسبت با جایگاه روستاها در توسعه ملی، تمركز مدیریت ملی توسعه روستایی در نهادهای فرابخشی، اصلاح ساختار اجرایی نظام توسعه و عمران روستاها در محورهای اقتصادی_تولیدی، عمرانی و مدیریتی_نهادی و تهیه اسناد توسعه روستایی در مقیاس ملی، استانی و محلی، راه های برون رفت از وضعیت فعلی است.معاون بنیاد مسكن با اشاره به اینكه منابع و اعتبارات كشور محدود است از این رو باید به بهترین شكل از آن استفاده نماییم، اظهار داشت: با استفاده از تجارب گذشته، تحولات فكری توسعه و برنامه ریزی روستایی و تحولات واقعیت های امروز جامعه روستایی و احكام برنامه پنجم و ششم توسعه، به سمت بهبود شرایط روستاهای كشور حركت نماییم. توسعه به صورت جزیره ای رخ نمی دهد بلكه باید در پیوند با مراكز پیرامونی باشد. منابع محدود كشور امروز روشی را بوجود آورده كه دستگاه ها بروی پیشبرد برنامه ها دست در جیب هم می كنند كه این مساله ما را به توسعه نمی رساند.شاملو با اشاره به تعاونی های دهیاری، اضافه كرد: توسعه زمانی رخ می دهد كه تولید ثروت نماییم. باید مردم و كشور را توانمند نماییم كه البته تعاونی های دهیاری می توانند نقش موثری در این زمینه داشته باشند.وی همینطور از امضای تفاهم نامه بین بنیاد مسكن و وزارت كار، تعاون و رفاه اجتماعی در ارتباط با نقش تعاونی ها در فعالیت های بنیاد اطلاع داد و اظهار داشت: در پروژه های بنیاد مسكن آمادگی استفاده از ظرفیت تعاونی های روستایی را داریم. ضابطه فروشی شهرداری ها به علت نداشتن منابع پایدار تبدیل به یكی از آفت های شهرهای ما شده است، نباید اجازه دهیم تعاونی های دهیاری هم به این سرنوشت دچار شوند. باید تعاونی های دهیاری به لحاظ مالی حمایت شوند تا هم مردم روستاها منتفع شوند و هم تعاونی ها به توانمندی برسند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب