كرونا چه بلایی سر ترانزیت و صادرات ریلی آورد؟
مدیر عامل شركت راه آهن اظهار داشت: به سبب بسته بودن مرزها ناشی از شیوع ویروس كرونا ترانزیت ریلی در چهار ماه امسال پنجاه درصد و صادرات چهل درصد كم شد اما در واردات و تامین كالاهای اساسی با رشد قابل توجهی مواجه بودیم.
سعید رسولی در گفت و گو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت ترانزیت، واردات و صادرات ریلی اظهار نمود: در ماه های گذشته به سبب شیوع ویروس کرونا مرزهای ریلی بسته شده بودند و تنها مرز آستارا باز بود و در اواخر اسفند ماه نیز مرز رازی بازگشایی شد. البته بتازگی مرزهای ریلی اینچه برون، سرخس و میرجاوه نیز بازگشایی شدند که طی 4 الی 5 ماه اخیر به سبب شیوع ویروس کرونا بسته بودند و این مسئله تاثیر به سزائی در ترانزیت و صادرات ریلی گذاشت.
وی اضافه کرد: همه تلاش مان را کردیم که علی رغم مشکلات به وجود آمده بتوانیم در زمینه واردات، تامین کالاهای اساسی، حمل مستقیم از بنادر خصوصاً از مرزهای آستارا و رازی رشد داشته باشیم.
براساس آخرین آمارهای موجود در 4 ماه امسال از نظر تناژ 50 درصد در ترانزیت ریلی و از نظر تن کیلومتر 40 درصد در صادرات ریلی نسبت به بازده زمانی مشابه در سال قبل کاهش داشتیم. اما در واردات 73 درصد از نظر تناژ و 84 درصد از نظر تن کیلومتر در همین بازده زمانی نسبت به پارینه رشد داشته ایم.
رسولی با اشاره به بسته بودن مرزهای بین المللی ناشی از انتشار ویروس کرونا، کاهش صادرات مازوت و کاهش واردات کانتینری بعنوان دلیلهای موثر بر تجارت ریلی اظهار داشت: همه تلاش دولت این بود که در زمینه کالاهای اساسی به مشکلی برنخوریم و همین مسئله سبب شد تا در 4 ماه امسال دراین زمینه 48 درصد رشد از نظر تناژ و و 50 درصد رشد از نظر تن کیلومتر داشته باشیم همین طور از نظر بارگیری و حمل مستقیم از بنادر 105 درصد از نظر تناژ و 94 درصد از نظر تن کیلومتر در 4 ماه نخست امسال نسبت به زمان مشابه سال قبل رشد داشتیم.
مدیر عامل شرکت راه آهن اظهار نمود: مجموع اقدامات انجام شده بعلاوه انعقاد تفاهم نامه همکاری برای افزایش سهم ریلی بین راه آهن و گمرک و غیره سبب شد تا در مجموع حمل بار ریلی کشور در بازده بار داخلی و بین المللی 3 درصد رشد از نظر تناژ و 6 درصد رشد از نظر تن کیلومتر داشته باشیم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب