رئیس كمیسیون كشاورزی اتاق تعاون مطرح كرد
آگهی در مورد عدم صادرات و فروش محصولات كشاورزی
به گزارش ارتباط با مشتری رئیس كمیسیون كشاورزی اتاق تعاون اظهار داشت: 3 میلیون نفر درگیر تولید پسته، زعفران و شیلات هستند كه به سبب مشكلات توان صادرات و فروش وجود ندارد و اگر فكری نشود شاهد بروز مشكلات بدی خواهیم بود.
به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از مهر، ارسلان قاسمی امروز در نشست مشترک مدیران اتاق تعاون ایران با معاون پیش گیری از جرم قوه قضائیه، با اعلان اینکه بیش از ۷۵ درصد تولیدات کشاورزی در اختیار تعاون است و بازار در اختیار بقیه است، گفت: متأسفانه آثار تصمیمات دولت بر بخش غیردولتی بسیار محسوس است در حالی که هیچ کس پاسخگوی این تصمیمات نیست. بعنوان مثال ستاد تنظیم بازار مصوبه ای دارد که به دنبال این مصوبه، ۲ هزار میلیارد تومان به صنعت مرغداری کشور خسارت وارد شد اما کسی پاسخگو نبود. دولت و نظام بانکی فشار وارد می کنند و هم از جیب تولیدکننده می رود. باید ترتیبی اتخاذ شود که دولت بابت تصمیماتی که برای فعالان اقتصادی می گیرد، پای تعهداتش بایستد. منظور از دولت کلیه مراکز تصمیم گیر است.
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران اضافه کرد: همین طور باید بخشنامه ها و قوانین اجرا شوند؛ طبق قانون و اسناد بالادستی دولت باید از دخالت در امور تعاونی ها بپرهیزد اما این مساله مورد بی توجهی قرار گرفته و دولت دخالت زیادی در این عرصه می کند.
وی افزود: بانک مرکزی بخشنامه ای در مورد ممنوعیت خروج ضامنین صادر کرد و در این رابطه نظام بانکی نامه ای به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نوشت و سازمان ثبت مسئول ممنوع الخروجی شد ما به بانک برای حل این مشکل مراجعه می نماییم می گویند در اختیار سازمان ثبت است. در حالی که رئیس کل بانک مرکزی این مساله را بخشنامه کرده است.
رانت ارز ۴۲۰۰ تومانی مربوط به تعاونی روستایی بود
قاسمی با اشاره به سواستفاده از قانون، اظهار داشت: دستگاه هایی مثل تعاونی روستایی از عنوان تعاونی سواستفاده می کنند و سازمان ثبت هم مسائل مربوطه را ثبت قانونی می کند. بعنوان مثال تعاونی روستایی اقدام به ایجاد اتحادیه های مختلف موازی به خصوص در بخش کشاورزی می کند. مدیرانش را دولت انتخاب می کند و خدمات زیادی نیز به آنها ارائه می دهد. تمام رانتی که در موضوع ارز ۴۲۰۰ تومانی صورت گرفت در این بخش بود.
هشدار در مورد عدم صادرات و فروش محصولات کشاورزی بخش تعاون
وی در ادامه با اشاره به اینکه کرونا سبب شد ورود به دوره ترسالی بی ثمر باشد، گفت: خیلی از محصولات بخش کشاورزی تعاونی صادراتی است. ۲۵۰ هزار تن پسته، یک میلیون تن شیلات، ۷۰۰ هزار تن زعفران و … صادرات می شود اما به سبب کرونا مرزها بسته شده و بازارها از بین رفته است. این در حالیست که ۳ میلیون نفر درگیر این فعالیت هستند. اگر در مورد این مساله تدبیری اندیشیده نشود طی ۳ تا ۴ ماه آینده شاهد بروی یک مطلب سیاسی، امنیتی و اجتماعی خواهیم بود.
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران اضافه کرد: درخواست داریم کارگروه مشخصی از جانب قوه قضائیه تعیین شود و فکری برای این ماجرا کنید. مکاتباتمان با دولت به نتیجه ملموسی نرسید. ما نمی توانیم محصول را صادر نماییم و از طرفی دیگر به تولیدکننده نمی توانیم بگوییم تولید نکن. باید فکری اساسی شود.
امسال ۲۵۰ هزار تن پسته روی دست کشاورز می ماند
در ادامه این بحث، عبدالهی رئیس اتاق تعاون ایران نیز اظهار داشت: بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن پسته صادر می کردیم که از این مقدار، ۷۰ درصد توسط تعاونی ها انجام می شود که به خاطر تحریم عمده صادرات ما به چین صورت می گیرد. بعد به سبب کرونا نیز ۱۰۰ هزار تن پسته صادراتی روی دست ما ماند و قیمت نیز از ۹ دلار به ۵ دلار رسید. ۱۰۰ کامیون پسته نیز در گمرک هنگ کنگ مانده است.
وی اضافه کرد: امسال به سبب شرایط آب و هوا سال پسته آوری است. پیش بینی می شود ۲۵۰ هزار تن پسته تولید شود که از این مقدار باید دو سوم صادر شود که به سبب شرایط موجود این اتفاق نخواهد افتاد.
عبدالهی اظهار داشت: این محصولات روی دست کشاورزی می ماند آن هم محصولی که بوسیله تسهیلات بانکی تولید شده است. بطور قطع در صورت عدم پیگیری، ده ها هزار کشاورز تولیدکننده پسته تا شهریور امسال در معرض پاسگاه و … قرار خواهند گرفت.
وی اضافه کرد: برای بخش شیلات و زعفران هم این مساله مترتب است. اگر برای این سه حوزه یعنی پسته، زعفران و شیلات تصمیم عاجلی گرفته نشود اولاً تعداد پرونده ها در قوه قضائیه زیاد می شود و عده ای زندان می روند و از طرفی دیگر شاهد بروز مشکلات اجتماعی در استان هایی همچون کرمان، هرمزگان، بوشهر، خراسان شمالی و جنوبی خواهیم بود.
منبع: ارتباط با مشتری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب