پرداخت بیمه بیكاری به كارگران لطمه دیده از كرونا مشروط شد

پرداخت بیمه بیكاری به كارگران لطمه دیده از كرونا مشروط شد

ارتباط با مشتری: در صورتیكه دولت هفته گذشته مبلغ 5000 میلیارد تومان اعتبار برای كمك به صندوق بیمه بیكاری برای پرداخت به كارگران لطمه دیده از كرونا تصویب كرد، بنظر می رسد افزایش تعداد ثبت نام كنندگان در سامانه بیمه بیكاری موجب اعمال محدودیتهایی در اختصاص مقرری بیمه بیكاری شده باشد؛ تا جایی كه بگفته مدیركل پشتیبانی از مشاغل و بیمه بیكاری وزارت كار ملاك پرداخت مقرری بیمه بیكاری تنها ثبت نام در سایت نیست و كارگرانی كه متقاضی دریافت بیمه بیكاری هستند حتما باید مشمول قانون كار، قانون بیمه بیكاری و قانون تامین اجتماعی باشند.


به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از ایسنا، اواخر هفته گذشته در جلسه اقتصادی ستاد مقابله با كرونا تصویب گردید كه مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان منابع در اختیار صندوق بیمه بیكاری برای كمك به كارگران لطمه دیده از كرونا اختصاص داده شود.
آن زمان اعلام گردید كه این مبلغ به تمام كارگران و مشاغل و صنوف لطمه دیده از كرونا پرداخت خواهد شد و بسیاری از مقامات كارگری نیز اعلام نمودند كه طبق جلسات و نشستهایی كه در وزارت كار برگزار و پیشنهاداتی كه مطرح شده، محدودیتهایی همچون داشتن یكسال سابقه كار برداشته شده و كارگرانی كه سه یا چهار ماه سابقه كار داشته ولی به سبب كرونا شغل خودرا از دست داده باشند هم می توانند درخواست بیمه بیكاری بدهند. بر همین مبنا بود كه خیلی از كارگران لطمه دیده از كرونا در سامانه bimebikari.mcls.gov.ir كه در وزارت كار به این منظور راه اندازی شده درخواست خودرا برای بیمه بیكاری به ثبت رسانده و طبق آخرین آمارها بیش از ۷۰ هزار نفر در این سامانه ثبت نام كرده اند.
برمبنای قانون، پرداخت مقرری بیمه بیكاری به كسانی صورت می گیرد كه بطور غیر ارادی و به سبب حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله، آتش سوزی و نظایر آن بیكار شده باشند. همین طور طبق قانون بیمه بیكاری افراد باید مشمول قانون تامین اجتماعی باشند و ماهانه حق بیمه خودرا كه سه درصد آن بابت بیمه بیكاری است پرداخت كرده باشند.
طبق ماده ۶ قانون بیمه بیكاری، افراد بیكار شده موظفند حداكثر ظرف ۳۰ روز مراتب بیكاری خودرا به ادارات كار استان محل سكونت اعلام كنند و اعلام سامانه ثبت درخواست بیمه بیكاری كارگران لطمه دیده از كرونا در واقع با هدف رعایت این بند قانونی صورت گرفته است.
مسعود بابائی، مدیركل پشتیبانی از مشاغل و بیمه بیكاری وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی درباب راه اندازی این سامانه به پایگاه اطلاع رسانی دولت گفته كه سامانه ای در وزارت كار با نشانی bimebikari.mcls.gov.ir طراحی شده تا افراد مشمول قانون كار و قانون تامین اجتماعی كه مشمول قانون بیمه بیكاری هم باشند بتوانند با مراجعه به این سامانه و با وارد كردن اطلاعات شغلی و شخصی نسبت به تكمیل در خواست خود اقدام نمایند.
وی از دستور العمل مشتركی خبر می دهد كه در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ به امضای معاون روابط كار وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی رسیده و به سبب آن مقرر شده شیوه نامه اجرایی این دستورالعمل از طرف ادارات كل پشتیبانی از مشاغل و بیمه بیكاری و امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی بمنظور نحوه اجرا و چگونگی بهره مندی متقاضیان بیمه بیكاری تهیه شود.
بنا بر اعلام مدیركل پشتیبانی از مشاغل و بیمه بیكاری وزارت كار در این شیوه نامه كه در تاریخ ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ به امضای مشترك معاونت روابط كار وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی و مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی رسیده و به تمامی استانها ابلاغ گردیده است، ۱۰ گروه از فعالیتها و زیربخشهای اقتصادی بعنوان فعالیتهایی كه متاثر از ویروس كرونا بوده اند و به صورت غیر مترقبه كسب و كار آنها گرفتار لطمه شده و كارگران این فعالیتها هم مشمول قانون كار و بیمه بیكاری باشند می توانند برای مدت سه ماه از مزایای بیمه بیكاری طبق چارچوب قانونی بهره مند شوند.
همین طور سایر بنگاههایی كه جزو ۱۰ گروه شغلی مذكور نبوده اما به سبب اثرات ناشی از این ویروس ناچار به كاهش فعالیت و تعدیل قسمتی از نیروی كار خود شده اند با تشخیص مدیران كل تعاون كار و رفاه اجتماعی و تامین اجتماعی استان می توانند از مزایای بیمه بیكاری استفاده كنند.
آنطور كه مدیركل پشتیبانی از مشاغل و بیمه بیكاری وزارت كار می گوید، ملاك دریافت مقرری بیمه بیكاری تنها ثبت نام در سایت نیست و بیمه بیكاری صرفا به افرادی تعلق می گیرد كه سه شرط مشمول قانون كار بودن، مشمول قانون تامین اجتماعی و مشمول قانون بیمه بیكاری بودن را داشته باشند.
با درنظر گرفتن این شرط می توان اظهار داشت كه سایر بیمه شدگان همچون بیمه های خاص، مشاغل آزاد، خویش فرمایی، كارگران ساختمانی، قالیبافان، رانندگان تاكسی و حمل و نقل شهری كه سه درصد بیمه بیكاری را واریز نمی كنند و از شمول قوانین ذكر شده مستثنی هستند نمی توانند درخواست بیمه بیكاری بدهند.
بر این اساس علاوه بر مشاغل ذكر شده فوق، بخش اعظمی از جامعه كارگری شامل كارگران زیرپله ای، كارگران فصلی و دستفروشان كه مشمول قانون كار و تامین اجتماعی نیستند و حق بیمه ای برایشان واریز نمی گردد و به سبب شیوع ویروس كرونا بیكار شده یا گرفتار تعطیلی كارگاه شده اند از گرفتن مقرری بیمه بیكاری در شرایط حاضر محروم خواهند ماند.
قبل از این وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی از اختصاص ۳۰۰۰ میلیارد تومان بمنظور ارائه تسهیلات و پرداخت بیمه بیكاری به كسب و كارهای تعطیل شده، دستفروشان و افرادی كه قرارداد رسمی ندارند آگاهی داده بود.
بااینكه در شیوه نامه جدید وزارت كار و سازمان تامین اجتماعی از ۱۰ گروه فعالیت و زیربخش اقتصادی نامی برده نشده ولی باتوجه به لحاظ كردن سه شرط مشمول بودن قانون كار، قانون تامین اجتماعی و قانون بیمه بیكاری برای متقاضیان بیمه بیكاری احیانا در ایام آینده شاهد حضور كارگرانی خواهیم بود كه برای معاش و تامین هزینه های زندگی خود ناچارند به خیابانها آمده و برای رزق و روزی خود دستفروشی یا مسافركشی كنند.




منبع:

1399/01/19
12:38:50
5.0 / 5
3063
تگهای خبر: اجتماعی , اقتصاد , تسهیلات , تعاون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
لینک دوستان ارتباط با مشتری
ارتباط با مشتری
hcrm.ir - تمامی حقوق سایت ارتباط با مشتری متعلق به hcrm است

ارتباط با مشتری

اصول مدیریت و ارتباط با مشتری