در برنامه تلویزیونی اعلام شد
120هزار شغل برای روستائیان، جزئیات طرح های آسمان و سحاب بنیاد بركت
به گزارش ارتباط با مشتری معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری اظهار داشت: 120 هزار فرصت شغلی برای روستائیان در نظر گرفته می شود.
به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از صدا و سیما، محمد امید یكشنبه شب در استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبكه دو سیما اضافه كرد: تا این لحظه و بر طبق آخرین آمار ۹ هزار میلیارد تومان از رقم كل ۱۸ هزار میلیارد تومانی كه برای بخش توسعه و اشتغال روستایی در نظر گرفته شده بود جذب شده و ۱۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان آن نیز به بانك ها ابلاغ گردیده است.
وی اشاره كرد: بر طبق آمار اعلامی بنگاه های اقتصادی ۲۱۰ هزار فرصت شغلی را می توان با ۹ هزار میلیارد تومان ایجاد كرد. البته از این رقم ۱۲۰ هزار فرصت شغلی را می توان قطعی دانست.
امید اظهار داشت: اگر همه مبلغ ۱۸ هزار میلیارد تومان تأمین گردد قاعدتاً امكان ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی در روستاها فراهم می شود.
معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری اشاره كرد: بر طبق آمار سال های ۹۴ تا ۹۶، سهم نرخ آمار اشتغال روستایی در سبد اشتغال از پنج درصد بیشتر نبوده است و این در حالیست كه سال ۹۷، ۲۵ درصد اشتغال كشور به واسطه چنین طرحی در روستاها شكل گرفته است. محمود عسگری آزاد رئیس هیأت مدیره بنیاد بركت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز در سوی دیگر استودیو اظهار داشت: پول، چالش اصلی ما برای اشتغال روستایی نیست، البته پول عاملی برای حل مشكل است، اما نه به تنهایی. پس در بخش تحقیقات ستاد اجرایی فرمان امام، مدلی را برای توسعه روستایی طراحی كردیم؛ و در این مدل، روستائیان را به مسائل روستا حساس و برای رفع مشكلات بوسیله روستائیان انگیزه ایجاد كردیم.
عسگری آزاد اضافه كرد: این دفعه بوسیله طرحی به نام آسمان، كوشیدیم بر عكس گذشته نگاهی از پایین به بالا داشته باشیم. در واقع این طرح را می توان طرح سرمایه گذاری مردمی عنوان نمود به شكلی كه روستائیان به شناخت ظرفیت ها و توانایی های درون روستایی می پردازند و برای رفع مسائل روستایی تلاش می كنند.
ایشان سپس برنامه اظهار داشت: سال قبل موفق به هدف گذاری سه هزار روستا و امسال حدود شش هزار روستا به منظور آموزش و ترویج اساس طرح آسمان شده ایم. در مرحله دوم تحت عنوان طرحی به نام «سحاب» یا همان سرمایه گذاری حمایتی اشتغال به منظور آموزش دهی اشتغال و سرمایه گذاری بر روی آن به سراغ روستائیان رفتیم.
عسگری آزاد اضافه كرد: در این روش به شناسایی منابع و نیازمندی های اشتغال و همین طور اختصاص منابع مالی بانكی به روستائیان پرداختیم و تابحال موفق شده ایم ۹ هزار طرح با ظرفیت اشتغال ۳۰ هزار نفر راه اندازی نماییم و البته امسال برای ۳۰ هزار طرح هدف گذاری كرده ایم كه در امتداد آن بتوانیم ۹۰ هزار اشتغال زایی ایجاد نماییم.
محمد خالدی مدیركل امور اقتصادی وزارت كشور نیز در ارتباط زنده تصویری با این برنامه اظهار داشت: در بخشنامه اجرایی قانون پیش بینی شد كه ۴۵ درصد منابع به طرح های بخش كشاورزی ۱۰ درصد برای گردشگری، ۱۰ درصد به صنایع دستی، ۱۵ درصد به خدمات مربوط به مناطق روستایی ۱۰ درصد به طرح های صنایع كوچك و ۱۰ درصد هم به سرمایه در گردش شهر و روستاهای زیر ۱۰ هزار نفر اختصاص پیدا كند. عضو هیئت علمی موسسه پژوهش های برنامه ریزی و اقتصاد كشور نیز اظهار داشت: بهره برداری از ظرفیت های موجود روستایی بهترین راه توسعه روستایی است.
مهران برادران نصیری در ارتباط زنده تلفنی با استودیوی برنامه اضافه كرد: گاهی نباید به دنبال طراحی مدلهای گوناگون و متنوع گشت و می توان تنها با رجوع به توانایی های موجود در محل بهترین بازدهی را دریافت كرد.
وی اشاره كرد: هم اكنون حدود ۳۰ هزار روستا در سراسر كشور برای ایجاد اشتغال وام دریافت می كنند.
عسكری آزاد رئیس هیئت مدیره بنیاد بركت با اشاره به اینكه رشد جمعیت در روستاها منفی است، اظهار داشت: سالانه هفت دهم درصد كاهش جمعیت در روستاها ثبت شده در صورتیكه نرخ رشد جمعیت كشور حدود ۲ درصد است.
وی ادامه داد: البته چنین روند منفی از حدود ۶۰ سال قبل شروع شده و در سال ۱۳۳۵ از هر چهار نفر تنها یك نفر شهر نشین بوده، ولی حالا این روند برعكس شده و اگر با طرح های اشتغال زایی جلوی این روند گرفته نشود جمعیت ۲۶ درصدی روستایی كشور به حدود ۱۷ درصد می رسد.
امید معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری در سوی دیگر این استودیو اظهار داشت: قسمتی از كاهش جمعیت در روستاها به سبب تبدیل روستا به شهر بوده است و عمدتاً علت مهاجرت به شهرها را نمی توان در این میان دخیل دانست حتی در بعضی مواقع شاهد مهاجرت معكوس هم هستیم.
برادران نصیری نیز اظهار داشت: آماری در خصوص مهاجرت معكوس از شهر به روستا ثبت نشده است و می توان ساخت و سازهای روستایی را عمدتاً به ویلا سازی تشبیه كرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب