سازمان بنادر محكوم شد، ابطال استخدام های بدون آزمون

سازمان بنادر محكوم شد، ابطال استخدام های بدون آزمون

به گزارش ارتباط با مشتری هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، بند ششم تفاهم نامه سازمان بنادر و بنیاد شهید در خصوص استخدام بدون آزمون افراد معرفی شده از جانب بنیاد شهید را غیرقانونی دانست و باطل نمود.



به گزارش ارتباط با مشتری به نقل از مهر، هیئت عمومی دیوان عدالت اداری یكی از بندهای صورت جلسه امضا شده میان سازمان بنادر و دریانوردی و بنیاد شهید و امور ایثارگران در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ در مورد اعطای سهمیه استخدامی به ایثارگران و خانواده های شاهد بدون برگزاری آزمون استخدامی و صرفا با عرضه معرفی نامه از بنیاد شهید را باطل نمود.
متن بندهای ۶ و ۷ تفاهم نامه سازمان بنادر و بنیاد شهید
۶. چنانچه از سهمیه ۲۵ درصد بعد از برگزاری آزمون سهمیه باقیمانده باشد بنیاد می تواند برابر مجوز سازمان امور اداری و استخدامی به شماره ۷۲۶۳۲۳ - ۲۱؍۶؍۱۳۹۵ از بین افراد جویای كار كه در آزمون شركت نكرده اند می تواند معرفی نماید.
۷. حداقل ۳۰ درصد سهمیه سهم به صورت قاطع متعلق به جامعه هدف بنیاد بوده كه ۲۵ درصد آنرا بنیاد با نظارت كامل معرفی خواهد نمود و به هیچ وجه امكان بهره مندی از این سهمیه آزاد از آن وجود ندارد.
متن حكم دیوان عدالت اداری
به دنبال شكایت برخی از خانواده های شاهد و ایثارگر جویای كار به دیوان عدالت اداری در خصوص درخواست ابطال مواد ۳، ۶ و ۷ صورت جلسه مذكور كه علیرغم قبولی در آزمون استخدامی سازمان بنادر و دریانوردی، از جانب این سازمان پذیرش نشدند، هیئت عمومی این دیوان مبادرت به صدور رأی كرد.
در حكم دیوان عدالت اداری آمده است: اولاً ماده ۲۱ قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران كه مقرر داشته «حداقل ۲۵ سهمیه استخدامی دستگاه های اجرایی به خانواده های شاهد، جانبازان و آزادگان، همسر و فرزندان شهدا و جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر، فرزندان و همسران آزادگان یك سال و بالای یك سال اسارت، اسرا و خواهر و برادر شاهد و پنج درصد هم به رزمندگان با سابقه حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه ها و همسر و فرزندان آنان و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ و آزادگان كمتر از یك سال اسارت اختصاص داده شود»، منوط به رعایت ضوابط و مجوزهای مربوط و جایگزینی نیروهای خروجی شده است، بنابراین در اجرای این مقرره لازم است سایر شرایط و مقررات عمومی استخدام همچون شرط شركت در آزمون رعایت شود.
این حكم می افزاید: علاوه بر تخصیص سهمیه استخدامی، فقط اعمال معافیت از شرط كسب حداقل معدل، ضرورت پایین تر بودن از حداكثر سن به باعث تبصره یك ماده ۲۱ پیش بینی شده است و دیگر معافیت ها همچون معافیت از شركت در آزمون به دلیل انقضای مدت برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران یا نسخ دیگر قوانین و مقررات به باعث ماده ۷۶ قانون جامع ایثارگران موضوعیت ندارد.
هیئت عمومی دیوان عدالت اداری تاكید كرده است: ثانیاً، شرایط و مقررات عمومی حاكم همچون ماده ۴۱ و ۴۴ قانون مدیریت خدمات كشوری ورود به خدمت در دستگاه های اجرایی را صرفاً بر مبنای مجوزهای صادره، تشكیلات مصوب و رعایت مراتب شایستگی و برابری فرصت ها و با استفاده از آزمون عمومی اجازه داده است كه در اعمال سهمیه استخدامی بین مشمولان ماده ۲۱ مذكور لازم است رعایت شود.
در ادامه حكم مذكور آمده است: ثالثاً، معرفینامه بنیاد شهید و امور ایثارگران صرفاً در حد احراز شرایط ایثارگری داوطلبان دارای اعتبار است و به خودی خود حقی جهت استخدام به وجود نمی آورد.
بند ششم ابطال شد
هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در حكم مزبور اعلام نموده است: «بنابراین بند ۶ از صورتجلسه مورد شكایت كه استخدام افراد جویای كار را بدون شركت در آزمون به صرف معرفی بنیاد شهید تجویز نموده است مغایر قانون تشخیص داده می شود و ابطال می گردد.»
بند هفتم مغایر قوانین تشخیص داده نشد
با این حال بند هفتم این صورت جلسه علیرغم آنكه از جانب شكات مورد تقاضای ابطال بود، مغایر قوانین تشخیص داده نشد. این دیوان در انتهای حكم صادره در مورد بند هفتم صورت جلسه آورده است:
«بند ۷ صورتجلسه مورد شكایت از این حیث كه سهمیه استخدامی ایثارگران (جامعه هدف بنیاد شهید) را به حداقل ۳۰ درصد افزایش داده است كه ۲۵ درصد آن با نظارت كامل بنیاد شهید و امور ایثارگران اعمال شود، مغایرتی با قانون نداشته و قابل ابطال نمی باشد.»

1397/10/17
13:23:30
5.0 / 5
4449
تگهای خبر: اجتماعی , اقتصاد , جامعه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
لینک دوستان ارتباط با مشتری
ارتباط با مشتری
hcrm.ir - تمامی حقوق سایت ارتباط با مشتری متعلق به hcrm است

ارتباط با مشتری

اصول مدیریت و ارتباط با مشتری